Jacob vil mure sig til tops ved DM i Skills

Når DM i Skills skydes i gang torsdag den 4. februar står tre deltagere klar til at kæmpe for Team Herningsholm. Én af dem er 19-årige Jacob Trærup Ahlgreen, der dyster inden for murerfaget

Murerelev Jacob Trærup Ahlgreen fra Nørre Snede har travlt lige for tiden. Meget travlt. Han træner nemlig til det årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne, Skills. Deltagerne har allerede modtaget årets opgave, så Jacob bruger sin tid på at læse tegninger, skære sten og bygge.

- Vi har 22 timer til at lave opgaven i. Det er en stor opgave, og jeg skal nå rigtigt meget på den tid, så derfor er det vigtigt at være godt forberedt. For eksempel har jeg helt styr på, hvor alt mit værktøj er, og jeg laver alle skæringer af stenene på én gang, så jeg ikke skal bruge ekstra tid på at løbe frem og tilbage, siger den unge murer.

Der skal mange sten til

Årets opgave består af fuldmurede vægge, der mødes i et hjørne. Murværket indeholder hele 360 trekvarte mursten samt adskillige udskårne sten, og der skal bruges imponerende 900 sten i alt.

- Jeg har prøvet at bygge opgaven tre gange nu. Første gang tog det seks dage, anden gang tog det fire dage, og her sidste gang brugte jeg kun én time for meget. Så jeg satser på, at jeg kan nå det på de 22 timer, når jeg skal bygge den igen i Hjørring, siger Jacob med reference til den uges træningslejr, han er på vej ud af døren for at deltage i.

- Det bliver spændende at komme til Hjørring og træne sammen med de andre deltagere. Så kan man se hinanden lidt an og finde ud af, hvem man er oppe imod. Det er også fint, at vi alle kan få den samme vejledning af landstræner Finn Pedersen.

Går efter guldet

Jacob har kvalificeret sig til DM ved først at gå gennem de lokale mesterskaber på Herningsholm Erhvervsskole og derefter at tage førstepladsen ved de regionale mesterskaber. Og han synes, det er fedt med konkurrencerne.

- Jeg gerne deltage i Skills, fordi jeg synes, at det er interessant at arbejde med mere specielt murværk. Samtidig er det sjovt at være med i en konkurrence, hvor man skal arbejde under pres, og hvor det gælder om at vinde, siger Jacob.

Den unge murer har også helt klare ambitioner for sin indsats ved årets mesterskab for landets bedste.

- Jeg går efter at vinde til DM. Det er sjovt at vinde, og der er ingen grund til at stille op, hvis det ikke er det, man går efter, siger han med et smil på læben.

Jacob Trærup Ahlgreen er 19 år og bor i Nørre Snede. Han er under sin uddannelse i lære ved HD Byg Ejstrupholm ApS, og han forventer at få svendebrevet i hånden i marts 2016. 
Der er i alt cirka 300 unge håndværkere med i DM i Skills, som i år holdes fra torsdag den 4. februar til lørdag den 6. februar i Messe C i Fredericia. Der er gratis adgang, og alle interesserede er velkomne.