Media Science Camp på Herningsholm Erhvervsgymnasium

34 kommunikations-og medieinteresserede piger fra to 8. klasser på Lind Skole deltog torsdag den 6. november i Media Science Camp på Herningsholm Erhvervsgymnasium

Datalogi for piger

Det var kun for piger, da HTX afholdt Medie Science Camp, et event, der skal være med til at få flere piger til at interessere sig for datalogi og kodning.

Tanken bag arrangementet er, at skal flere piger indfanges af datalogi, sker det ikke ved en hardcore introduktion til kodning, men ved at tage fat på nogle af de områder, der allerede interesserer pigerne, som for eksempel layout, kommunikation og billedbehandling, og så gradvist introducere kodning som et redskab til at konstruere og ændre sin hjemmeside på. 

Pigerne fra 8. klasse blev undervist af lærere fra HTX i it-baseret kommunikation og medier og gennem klasseundervisning, gruppearbejde og workshops fik eleverne et indblik i, hvordan man bygger en hjemmeside op, så den både er grafisk indbydende, overskuelig, logisk sammenhængende og teksten samtidig er klar og tilstrækkelig interessevækkende til, at den utålmodige netbruger bliver hængende på siden.

Hvordan laver man en god hjemmeside?

Eleverne stiftede bekendtskab med eksempler på gode såvel som dårlige hjemmesider, og de gennemgik hjemmesidernes brugervenlighed, det overordnede udtryk, valg af skrifttype, farve, teksttyngde, retoriske virkemidler med meget mere.

Cecilie Hyldgaard var en af de 34 piger, der deltog i Medie Science Camp.

-Jeg synes, det er rigtig sjovt at lære om, hvordan man skal skrive og sætte tekst op på nettet. Jeg kan rigtig godt lide at arbejde med tekst, og jeg skriver selv noveller derhjemme. Jeg kunne nemlig rigtig godt tænke mig at blive journalist, og derfor er det nogle rigtige gode ting, vi får med her i dag, siger hun.

Torsdag den 20. november skal pigerne igen ind på HTX til anden runde af Medie Science Camp, hvor de med hjælp fra elever fra HTX skal omsætte den teoretiske viden, de har fået, til praksis, når de selv skal opbygge en hjemmeside, der afslutningsvis skal præsenteres for et dommerpanel.