SkoleSkills 2015 startede med korn, computer og blinkende lamper

Mandag den 17. august lød startskuddet for SkoleSkills 2015 med konkurrenceånd og entusiasme blandt de 81 dystende elever på Vildbjerg Skole

Computerne var tændt, kornet fundet frem og lamperne klar, da de 81 elever fra 8. klasser kom ind i den lille hal på Vildbjerg Skole for at sparke dette års SkoleSkills i gang. Eleverne fra de fire klasser brugte mandag formiddag med at dyste i hurtigst muligt at sortere kornsorter, farvelægge en stregtegning i photoshop og programmere små lamper til at blinke.

Det blev Maria Eriksen, Yasmin Sofia Jessen og Kamilla Johansen fra 8.i, der snuppede førstepladsen i allersidste runde med tiden 5.43 minutter, kun to sekunder foran andenpladsen. De tre piger vandt dermed en plads i den lokale SkoleSkills-finale på Herningsholms Erhvervsskole torsdag den 10. september. De får også mulighed for at kvalificere sig til Skills Stafetten i Fredericia, som er for de vindende hold fra hele Danmark.

- Det var sjovt at prøve opgaverne, og vi er klar til at kæmpe mod klasser fra andre skoler, siger Kamilla Johansen, mens hendes holdkammerater nikker bekræftende.

SkoleSkills 2015 er endnu større

For tredje år i træk bliver der afholdt SkoleSkills i Herning og Ikast-Brande Kommuner, hvor der i år deltager elever fra hele 26 forskellige skoler. I år får eleverne mulighed for at prøve kræfter med endnu flere fag, da Herningsholm Erhvervsskole har slået sig sammen med Social & Sundhedsskolen Herning og Agroskolen Hammerum. Derfor har skolerne i år kunnet vælge mellem tre forskellige fagtriatlons, som relaterer til skolernes erhvervsuddannelser.

På fagtriatlon A skal eleverne dyste i opgaver fra uddannelserne detail, smed og murer. Fagtriatlon B består af opgaver fra fagene tømrer, social- og sundhedsassistent samt knallert- og motorcykelmekaniker, mens fagtriatlon C udfordrer eleverne inden for landbrugsuddannelsen, mediegrafiker samt data- og kommunikationsuddannelsen.