To fra Herningsholm vinder DM i Skills

Efter tre hårde konkurrencedage i Høng nåede Danmarks største uddannelsesevent sin afslutning lørdag den 30. april. To danmarksmestre er fra Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.

I Høng ved Kalundborg har landets bedste lærlinge og elever i håndværksfagene konkurreret til DM i Skills 2022. Den fornemste hæder og danmarksmesterskabet gik til Herningsholms finalister inden for fagene murer og vvs-energispecialist.

Lørdag den 30. april fik vinderne overrakt trofæer og lykønsket af formand for EuroSkills 2025 i Herning, Poul Nyrup Rasmussen. I sin tale kaldte den tidligere statsminister arrangementet for det største, han har oplevet i sit liv og uddelte krammere til alle vindere.

 

Forsvarede mesterskabet

Gry Astrup kan for andet år i træk kalde sig Danmarks bedste murer. Hun kommer fra No ved Ringkøbing og er i lære hos Murerfirmaet Glenn Østergaard, Spjald.

Lennarth T. Rokkjær er landets bedste vvs-energispecialist og tilmed den første af sin slags fra Herningsholm. Han er fra Lemvig og i lære hos Vestjysk Smede VVS Blik, Bøvlingbjerg.

 

Det største DM i Skills – i den mindste værtsby

71 konkurrence- og demonstrationsfag udgjorde årets arrangement, som dermed var det største DM i Skills siden begyndelsen i 2011. Høng var samtidig den mindste værtsby nogensinde.

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge på erhvervsuddannelserne.

De seneste to år har arrangementet været aflyst på grund af corona.

290 unge har kæmpet om at blive landets bedste inden for 49 forskellige fag, der tæller alt fra tømrer og murer til vvs-energispecialist og frisør. Herningsholm var stærkt repræsenteret med 16 deltagere, som havde kvalificeret sig gennem enten skole- og regionsmesterskaber eller udvælgelse. To af dem kan altså nu kalde sig for danmarksmestre i deres fag.

Derudover har de besøgende afprøvet deres egen faglige kunnen i særlige prøv-, mærk- og føl-stande, hvor bl.a. elever fra EUD/EUX Business på Herningsholm har repræsenteret handelsuddannelserne.

Ud over konkurrencerne er DM i Skills nemlig også et uddannelsesevent med demonstrationsfag, udstillere fra brancherne og en mulighed for at blive introduceret til erhvervsuddannelser.