Brænder du for at bygge, konstruere og arbejde i teams? Har du lyst til at bygge et kolonihavehus helt fra bunden? Så er det her måske fagretningen for dig.

Du vil her få kendskab til følgende uddannelser:

Du får viden om hvilke forventninger, krav og arbejdsprofil, der er for de forskellige uddannelser, og du får kendskab til brancherne ved selv at få fingrene i faget og dermed blive klogere på, hvilken retning du skal vælge. 

Aktiviteter i fagretningen

I denne fagretning kommer du til at udvikle og bygge et kolonihavehus, hvor beboerne skal have mulighed for overnatning, ophold og madlavning.

Du vil komme til at arbejde med flere praktisk orienterede projekter, og du kommer blandt andet til at udarbejde og forstå tegninger og anden dokumentation til brug for gennemførelsen af projekterne. Projekterne kan ud over opbygning af kolonihavehuset være fremstilling af: havemøbler, udekøkken.

Du kan komme til at arbejde med materialer som: Tegl, fliser, beton, træ, træbaserede materialer samt diverse beslag og produkter til befæstigelse.

Din skoledag

Hverdagen på skolen vil være meget anderledes end den, som du kender fra grundskolen. Undervisningen vil være en blanding af projektarbejde og praktisk arbejde i skolens værksteder, som relaterer til de forskellige fagområder. 

Klar til praktik

Fagretningen giver dig også viden om, hvordan du gør dig klar til praktikpladssøgning og får skrevet en ansøgning, så der er fokus på det, der sælger dig bedst muligt til din kommende praktikplads.

EUX

Med fagretningen Bygge og bo kan du vælge at tage følgende uddannelser som EUX:


Fagretningen er tilknyttet hovedområdet: Teknologi, byggeri og transport.

Læs den lokale undervisningsplan (LUP) for fagretningen