HTX-elever modtager Nordea-legat

Der var jubel på HTX, da det blev offentliggjort, at virksomheden ”SymbolFriend” har modtaget Nordea-legat ved Young Enterprise Company Programme

Jeppe Frølund Jensen, Andy Albin Jensen, Rune Viftrup Kjærsgård og Mads Vindelbo Thomsen fra 3Y på HTX Herning fandt fredag den 15. januar det gode humør frem, da de modtog besked om, at Nordea havde tildelt dem førstepræmien bestående af et legat på 4000 kr. for ideen bag deres virksomhed ”SymbolFriend”.

Sammen med cirka 120 andre spirende elevvirksomheder deltog de torsdag den 14. januar ved de regionale entreprenørskabsmesser i Young Enterprise Company Programme, hvor elever fra ungdomsuddannelserne dystede i at udvikle og realisere gode ideer.

Faglig sparring med Nordea

De fire unge mænd havde sideløbende med konkurrencen søgt om at komme til en sparringssamtale med Nordea, og her slap de sammen men to andre hold fra HTX Herning igennem nåleøjet. Samtalen med Nordea gav holdende mulighed for at få konstruktiv feedback til det videre arbejde med deres ide, og indebar samtidig chancen for at modtage et af de to Nordea-legater. 

Det største legat gik til de fire dygtige HTX’ere i ”SymbolFriend”, og der var derfor god grund til at glædes over den ekstra kapital, som skal bruges i den unge virksomhed. ”SymbolFriend” har udviklet produktet Key1000, der er et eksternt minitastetur, der med direkte genveje til de mest brugte symboler og formularer er tilpasset til matematiske behov, så den studerende hurtigere og nemmere kan skrive notater og lektier ind.