Ikast Østre klar til Skills – erhvervsuddannelsernes dag

8. klasseeleverne på Ikast Østre havde torsdag den 1. september besøg af SkoleSkills-teamet, der introducerede konkurrencen for de entusiastiske kombattanter

Både elever og lærer ventede spændt i festsalen på Ikast Østre, da de for første gang stiftede bekendtskab med konkurrencen SkoleSkills.

- Vi vil rigtig gerne vise jer, hvilke muligheder I kan få med en erhvervsuddannelse. Her i Herning har vi mange forskellige erhvervsuddannelser, så der er noget for enhver smag, sagde Mimi Fisker Rønhoff, der er underviser på Social- og Sundhedsskolen i Herning.

I den indledende konkurrence fik Ikast-eleverne dog kun snust til opgaver inden for murer, smed samt social- og sundhedsuddannelsen. De dystede om hurtigst at gennemføre tre opgaver inden for fagene, og efter flere konkurrencerunder stod gruppen med Julie, Jeppe og Carl tilbage som vindere. De har dermed sikret sig en plads i semifinalerne, der bliver afholdt i forbindelse med Skills – erhvervsuddannelsernes dag torsdag den 8. september.

- Når I kommer ind på Herningsholm Erhvervsskole på torsdag, kommer I rundt og besøger de forskellige uddannelser, så I kan opleve, hvordan det er at være på en erhvervsuddannelse. Vi glæder os til at tage imod jer, sagde Mimi Fisker Rønhoff afslutningsvist. 

Til Skills – erhvervsuddannelsernes dag skal vindergruppen kæmpe for den flotte vandrepokal og en plads i den nationale finale, når de mødes med vinderholdene fra de øvrige skoler i semifinalerne. Social- og sundhedsskolen Herning, Agroskolen Hammerum og Herningsholm Erhvervsskole står bag Skills – erhvervsuddannelsernes dag, som skal give elever fra 8. klasse et indblik i erhvervsuddannelsernes muligheder.