Murernes danmarksmester går efter VM

Team Herningsholm: Murer Jacob Trærup Ahlgreen sikrede sig titlen som danmarksmester i 2016, og nu går han efter en VM-billet

20-årige Jacob Trærup Ahlgreen fra Nørre Snede er ved at forberede sig til DM i Skills. For anden gang. Sidste år blev han kåret til Danmarks bedste murer, og han har derfor automatisk sikret sig en plads ved dette års DM, hvor de unge håndværkere også kæmper om en billet til WorldSkills. Og Jacob er ikke i tvivl.

- Jeg vil rigtigt gerne til VM, så jeg går selvfølgelig efter at vinde DM igen i år. Det kunne være så fedt at opleve det, og så ville det da være dejligt at kunne kalde sig for verdensmester, siger han med et smil.

Den unge murer skal dog lige tilbage i gamet igen. Han blev færdigudlært i foråret 2016 og har siden været en tur på højskole.

- Jeg har jo ikke rigtigt muret i ni måneder, så det er lidt nervepirrende at være tilbage igen. Man glemmer lidt, hvor hårdt det var. Men det er godt at være i gang igen, og jeg er sikker på, at det nok skal gå, siger Jacob.

DM-erfaring i bagagen

Den forsvarende danmarksmester mener, at det er en klar fordel, at han kan trække på sine erfaringer fra sidste års DM.

- Jeg stressede over nogle ting sidste gang, som jeg nu ved, at det ikke er nødvendigt at stresse over, fordi jeg har prøvet det før, siger Jacob, der glæder sig til at være med til DM igen.

- Det er sjovt at være med til Skills. Jeg kan godt lide konkurrencen i det. Og så er det fedt at være med til DM, for der bliver lavet et flot show ud af det.

Nyt år – ny opgave

Jacob er i fuld gang med at forberede sig til årets opgave, som han mener er en sværhedsgrad lavere end sidste år.

- Jeg synes, at opgaven er nemmere i år, og vi har fået en time mere til den. Det betyder så bare, at der er flere, der kan nå at blive færdige, så vi skal være meget præcise i arbejdet. Vi skal lave en mur med en gesims, et stik og en åbning, så det er egentlig rimeligt almindeligt murværk i forhold til tidligere år. Men der er mange hjørner, så jeg skal bruge meget tid på, at det bliver lige. Der er også en del udsmykning, som kræver meget præcision, forklarer Jacob om opgaven.

Om det skal lykkes Jacob at genvinde sin titel som danmarksmester bliver afgjort ved præmieoverrækkelsen i Gigantium i Aalborg lørdag den 28. januar efter 23 timers intens murer-dyst.