Portræt af DM-deltager Daniel Bundgaard-Pedersen

Den 18-årige Daniel Bundgaard-Pedersen er godt i gang med uddannelsen til bygningssnedker, og nu er sigtekornet indstillet på DM i Skills

Arbejde under pres

Daniel Bundgaard-Pedersen fortæller først, hvorfor han valgte at melde sig til Skills.

-Jeg havde lyst til at deltage, fordi jeg syntes, det kunne være sjovt at prøve, om man kunne arbejde under pres. Og det gik jo meget godt, tilføjer han med et smil.

Daniel har fået tegningerne til DM, og de to opgaver, der skal løses, består af henholdsvis en buet vinduesramme og en taburet.

Sværhedsgraden er stigende men det er ikke noget, der får Daniel til at vakle. Han virker rolig og upåvirket.

-Det er rigtig fedt at skulle med til DM, men det er nu ikke noget, jeg tænker så meget over endnu, siger han.

Daniel fortæller, at han ikke er så meget for at træne på det samme emne om og om igen.

-Jeg vil hellere lave opgaven én gang og så tage den derfra, siger han kortfattet.

Daniel kommer fra Gram, og han har stået i lære hos Obbekjær Vinduer i Ribe, og der vil han meget gerne fortsætte, når han er udlært. 

Målet i sigte 

Interessen for at arbejde med træ, den håndværksmæssige kunnen samt den tekniske snilde, har Daniel ikke fra fremmed, for hans far er nemlig også uddannet bygningssnedker.

Når Daniel har fri, hygger han sig med vennerne, og så holder han af at spille Hardball, et spil hvor man skyder hinanden med små kugler fra replika-våben, der til forveksling ligner den ægte vare.

Ofte er de en 50-60 stykker, der mødes til arrangerede kampe, hvor man så i bedste Counter-Strike-stil bliver delt op i hold, der skal forsøge at nedkæmpe hinanden.

-Man kan da godt mærke, når man bliver ramt, men værre er det heller ikke, fortæller Daniel.

Den 8.-10. januar skal det så vise sig, om Daniel også der kan undgå at ryste på hænderne, om han kan bevare hovedet koldt og ramme lige i plet med sin opgave.