Portræt af DM-deltager Tina Skovgaard

Den 24 årige frisørelev Tina Skovgaard er meget spændt på at skulle til DM i Skills. Det er nemlig første gang Tina skal dyste i konkurrencesammenhæng med saks og glattejern i hænderne.

Når saksen taler, er det kun fantasien, der sætter grænser

Tina Skovgaard er nu i gang med den sidste træning op til DM i Skills i weekenden den 8.-10. januar i Bella Centeret i København.

-Jeg føler mig ikke helt klar endnu, men det kommer nok, siger Tina.

Tina kommer fra Brædstrup, der befinder sig midt mellem Horsens og Silkeborg, og grundforløbet på frisøruddannelsen tog Tina i Århus, mens hovedforløbet, der afsluttes til april, er taget på Herningsholm Erhvervsskole.

Tina har altid vidst, at hun gerne ville være frisør, og da hun kom ind på en kvoteplads, gik drømmen i opfyldelse, og nu er hun i lære hos Poul M i Skanderborg.

 -Det bedste ved at være frisør er kreativiteten. Kun fantasien sætter grænser, siger hun.

Til DM i Skills skal frisøreleverne gennem fire discipliner hver: en klassisk bombage, der består af et stramt og skinnende look, hvor håret skal side helt perfekt. En frisure som fyrene fra Tv-serien Beverly Hills 90210 var ret glade for. Den har frisøreleverne 25 minutter til at lave.

Aftenfrisure i langt hår, hvor den færdige frisure skal være opsat, har DM-deltagerne 40 minutter til at nå, og endelig er der to ukendte opgaver bestående af henholdsvis en herreklip og farvning efter udtrukket foto og en ditto dameklip og farvning efter udtrukket foto, til hver af hvilke deltagerne får tre timer og et kvarter til at færdiggøre. 

Klippefast opbakning

Tina fortæller, at hun er lidt nervøs ved at skulle dyste mod andre frisørelever foran så mange mennesker, men Herningsholm Erhvervsskoles eneste kvindelige deltager ved DM i Skills bringer solid støtte med hjemmefra.

-Mine far og mor og lillesøster tager med der over sammen flere veninder og venner. De er allesammen også meget spændte på, hvordan det kommer til at gå, siger Tina.

Mens DM-deltagerne fremviser deres finslebne frisørfærdigheder på de medbragte mannequinhoveder, cirkulerer dommerne rundt og tager notater til brug ved bedømmelsen.

Når så den sidste frisure er sat, og saksene igen er bliver tavse, vil det det vise sig, hvem der kan kalde sig Danmarks bedste frisørelev, og det bliver sikkert ikke mange mannequinhår, der kommer til at skille de dygtige kombattanter fra hinanden.