To førstepladser til erhvervsgymnasiet

Hedens Perle fra HHX Ikast og HiCrea fra HHX Herning strøg helt til tops ved den Nationale Entreprenørskabsmesse i Odense

10 hold fra Herningsholm Erhvervsgymnasium dystede den 10. og 11. februar i den Nationale Entreprenørskabsmesse i Odense mod 138 andre hold fra resten af landet.

To Herningsholm-hold strøg helt til tops ved konkurrencen. Hedens Perle fra HHX Ikast vandt 1. pladsen, mens HiCrea fra HHX Herning vandt særprisen for Innovation.

Kathrine Mikkelsen, Frederikke Bastkjær og Laura Søgaard fra Hedens Perle, der med deres lyngperler vil gøre lyng til det nye rav, havde svært ved helt at forstå, at førstepladsen gik til dem.

- Vi rystede helt, da vi blev kaldt op på scenen. Det er ikke til at tro. Vi laver jo bare smykker, siger Frederikke Bastkjær.

- Vi har arbejdet mega hårdt op til den Nationale Entreprenørskabsmesse og ville gerne have et så godt produkt som muligt, men vi havde ikke regnet med, at vi ville vinde, siger Kathrine Mikkelsen.

- Det er jo ikke nogen app eller et fancy produkt. Men det er et produkt med en historie, siger Frederikke Bastkjær.

Jysk hede i Riga

Hedens Perle vandt 1000 kr. sponsoreret af Odense Kommune, og så skal holdet repræsentere Danmark ved den europæiske finale JA Marketplace, hvor de skal konkurrere mod de bedste fra hele Europa i Riga til april. 

- Nu skal vi begynde at tænke på nogle forbedringer til produktet, og så skal vi finde en måde at få fortalt om den jyske hede i Riga, siger Frederikke Bastkjær.

- Vi har fået ny energi af at vinde den nationale konkurrence, så nu vil vi bare gerne nå det næste mål, siger Kathrine Mikkelsen.

Allerede i marts skal de tre piger fra HHX-Ikast dog i ilden igen, når der er DM-kvalifikation i Viborg. 

Et hul i markedet

Holdet HiCrea med Sofie Bucka, Josefine Jensen og Joseph Mailil fra HHX Herning vandt særprisen Innovationsprisen for deres hjemmeside hvor tween-piger kan designe deres eget tøj og 10 pct. af salgsprisen på tøjet går til en indisk skole. Samtidig tilbydes de danske og indiske piger at blive pennevenner. 

- Vi blev mega glade og meget overraskede. Vores idé er lidt anderledes, og har meget social værdi inde over. Og så har vi nok fundet et hul i markedet, siger Sofia Bucka, der sammen med resten af HiCrea også deltager i DM-kvalifikationen i marts.

I alt dystede 550 elever fordelt på 148 hold ved den Nationale Entreprenørskabsmesse i Odense.