Lyngens historie skaber god stemning i Riga

Torsdag den 7. april hev HHX-pigerne bag virksomheden Hedens Perle endnu en sejr hjem, da de vandt prisen for bedste stand ved International Student Company Festival 2016 i Riga

Kathrine Mikkelsen, Frederikke Bastkjær og Laura Søgaard fra HHX Ikast har i 2016 trukket adskillige førstepladser i hus i innovationskonkurrencer for unge med deres firma Hedens Perle, som sælger den midtjyske lyng indkapslet i smykker. Senest har det dygtige trekløver vundet en af de fem mulige priser ved International Student Company Festival 2016 i Riga, hvor 99 hold fra i alt 16 europæiske lande deltog i konkurrencen den 5.-7. april.

Til fest i Riga

Torsdag aften havde de godt 500 deltagere fundet festtøjet frem til den Award Ceremony, hvor vinderne inden for fem kategorier skulle findes. 

- Der var dækket fint op på runde borde, og der var flot lys og en dj, der spillede. Der var bare rigtig feststemning og det var et flot arrangement, fortæller Kathrine Mikkelsen om awardshowet.

Hele torsdagen havde pigerne stået i deres stand og fortalt andre deltagere, interesserede og dommerne om deres forretningside og produkt. Til forskel fra tidligere konkurrencer måtte de i Riga vente hele fire timer, før afgørelsen faldt.

- Vi havde grinet lidt af de andre vindere, for de var gået helt amok. Men da vi selv vandt, blev vi fuldstændig revet med af stemningen og gik med armene over hovedet forbi alle kameraerne, da vi skulle op på scenen, griner Kathrine.

- Jeg glemmer aldrig det øjeblik, siger Laura Søgaard om det sekund, hvor Hedens Perle blev råbt op som vinder af Best Trade Fair Display Stand. 

- Man glemmer lidt alt det hårde slid, og det har bare været det hele værd, fortsætter Laura.

God stemning på standen

De tre unge innovatører er stolte over at have festivalens bedste stand, da de i konkurrencerne altid har sat en ære i at gøre ekstra ud af deres præsentation på standen.

- Det er standen, der skal sælge produktet, men samtidig er det vigtigt, at teamet fungerer. Så det betyder meget, at man er oplagt og kan skabe en god stemning, siger Laura.

- Vi har tit fået at vide, at der er sådan en god stemning på vores stand, og vi bliver altid ekstra tid på standen. Men vi havde ikke forventet at vinde, for de andre gruppers stande var generelt af høj kvalitet, og alle ville gerne vinde, fortsætter Frederikke Bastkjær.

Oven på den flotte pris i Riga er Kathrine, Frederikke og Laura nu i gang med at forberede sig til DM i Entreprenørskab for Company Programme-deltagere, der løber af stablen onsdag den 27. april i København.

- Til DM er vores standplads dobbelt så stor, som vi er vant til. Så vi har tænkt lidt nyt og har et par esser i ærmet, men det vil vi ikke sige mere om, siger Kathrine med et smil.