Portræt af DM i Skills deltager Bjørn Nyborg

Den 20-årige mediegrafikerelev Bjørn Nyborg er en af de i alt ni deltagere fra Herningsholm Erhvervsskole, der deltager ved DM i Skills til januar

Passion for design

Bjørn Nyborg er i fuld gang med sin uddannelse som mediegrafikerelev hos reklamebureauret Ørskov Gruppen A/S. Reklamebureauret har hovedsæde lidt uden for Skjern på Dommergården, en firelænget bindingsværksgård opført i 1804, der ligger som den eneste gård tilbage, fra hvor det ældste Skjern opstod.

Og her omgivet af skøn idyl og historisk kulisse sidder Bjørn sammen med sine kollegaer og udtænker kreative løsninger i grafisk design, web design og frontend.
 
-Jeg tænker hele tiden i de baner. Selv når jeg går en tur på gaden, er jeg tunet ind på det grafiske, og jeg kan slet ikke lade være med at lægge mærke til fede logoer, skilte og de inspirationskilder, jeg ser rundt omkring i bybilledet, siger Bjørn Nyborg.   

Konkurrencemenneske

Sammen med en kammerat bruger Bjørn også meget af sin fritid på webprogrammering og design, og så holder han øje med og samler inspiration i de store reklamebureauers porteføljer. Det faldt Bjørn helt naturligt at deltage i Skills-konkurrencen.

-Jeg er et konkurrencemenneske, og jeg synes, det er spændende at møde andre mennesker, der også brænder for og er dygtige til ens fag. Og så kan det også være en god måde at få nye og andre kontakter på, siger Bjørn og fortsætter

-Til de lokale mesterskaber gjorde jeg mit bedste, og det var så godt nok til at sende mig til DM.

Bjørn er ikke den eneste i familien, der skal i konkurrence ved DM i Skills. Også hans grandfætter, der er ved at uddanne sig til anlægsstuktør, deltager, og yderligere deltager også et par fra Bjørns bekendtskabskreds, dog i andre fagdiscipliner end Bjørns.

 -Det bliver sjovt at se dem og en stor oplevelse at skulle være med ved DM.

Målet og drømmen      

Bjørn vil forberede sig op til DM ved at arbejde endnu mere med de grafiske opgaver og derfor mindre med programmering.

-Mit mål til DM er, at jeg selv skal være ordentlig tilfreds med det, jeg afleverer. Højere mål tør jeg ikke sætte mig. Selvfølgelig er VM i Brasilien drømmen, men det er ikke et mål, understreger han.

Bjørn har allerede gjort sig tanker om, hvad der skal ske, når han om halvandet år bliver færdiguddannet som mediegrafiker.

-Så vil jeg enten ud at rejse eller på højskole. Og når jeg så har aftjent min værnepligt, vil jeg gerne enten komme endnu mere i dybden med det grafiske arbejde, og så læse Interaktivt Design, eller også lære om projektstyring ved at læse Medieproduktion og Ledelse på Journalisthøjskolen i København. Men der er så mange ting, der kunne være spændende.

DM i Skills 2015 afvikles fra den 8.-10. januar i Bella Centeret i København, hvor de dygtigste elever fra erhvervsuddannelserne kæmper om at blive den bedste i Danmark inden for sit fag.