Portræt af DM i Skills deltager Søren Fomsgaard Jensen

Den 23-årige elektrikerlærling Søren Fomsgaard Jensen fra Struer er klar til kamp, når DM i Bella Centeret løber af stablen fra den 8.-10. januar

Søren Fomsgaard Jensen er for tiden at finde i hjembyen Struer, hvor han som led i sin uddannelse til elektriker har sin daglige gang hos Thusgaard El-center, hvor han står i lære. 

Det var en af faglærerne på elektrikeruddannelsen, der opfordrede Søren til at stille op i Skills-konkurrencen og derved få afprøvet sine færdigheder mod andre elektrikerelever. Men til at begynde med var Søren nu noget skeptisk over for ideen, fortæller han.

-Det er lidt svært at forklare, men i starten var jeg lidt nervøs for at skulle deltage og konkurrere mod andre elektrikere. Men nu efter at have prøvet det, har jeg vænnet mig til tanken, siger han.

Blod på tanden

Ved de regionale mesterskaber i Århus blev Søren bedst af de syv deltagere, og dette var med til at stive selvtilliden af og give blod på tanden i forhold til ambitionerne for DM.

-Jeg håber at vinde til DM, siger han med et undseligt smil på læberne.

Sørens sikre greb om skruetrækkeren, har han ikke fra fremmed, for også hans far er elektriker, og allerede som ganske lille gik Søren faren til hånde, når han var i gang med udskifte og reparere installationer. Faren var naturligvis nok også stolt, da Søren stod tilbage som vinder af de regionale mesterskaber.

-Jeg spiller også fodbold, og jeg er da et konkurrencemenneske, der gerne vil vinde, tilføjer Søren.

 Søren ved allerede, at opgaverne til DM kommer til at minde om dem, han fik stillet til de regionale mesterskaber, hvor konkurrencedeltagerne både skulle lave en husinstallation og en udvendig installation. Og disse discipliner øver han sig også på i sit daglige virke hos Thusgaard El-center.

Til maj næste år bliver Søren færdiguddannet som elektriker, og med det praktiske på plads er det hans plan at læse videre som stærkstrømsingeniør i Århus.