Finalen i SkoleSkills 2014

Fredag den 12. september blev finalen i SkoleSkills 2014 afviklet på Herningsholm Erhvervsskole. Det foregik i en medrivende atmosfære ladet med spænding, dramatik og god konkurrenceånd

Solid opbakning 

Det gik intenst for sig, da de 19 8. klasses hold, der hver havde vundet på deres hjemskole, skulle mødes i semifinalerne i SkoleSkills. 

I semifinalerne var nye udfordringer i vente for eleverne, da opgaver med relation til henholdsvis elektriker-, vvs-og frisøruddannelsen skulle løses på tid. 

Over syv heat blev det afgjort, hvilke tre hold, der med de bedste tider, ville avancere til den store finale. 

Holdene fik storartet opbakningen fra hujende og tilråbende klassekammerater. Enkelte af supporterne havde endog medbragt båthorn for lige at give lydatmosfæren et ekstra nyk opad. 

Særlig hørbar var støtten til holdet fra Snejbjerg Skole, hvilket måske var medvirkende til, at holdet kunne indløse en af de tre eftertragtede billetter til finalen. 

Komikeren Sebastian Dorset kommenterede ivrigt hele vejen igennem kappestriden.

Da semifinalerne var ovre stod det klart, at Snejbjerg Skole i finalen ville få følgeskab af henholdsvis Aulum Byskole og Parkskolen.

Finalen

Holdet fra Snejbjerg Skole, der, hvad opbakning angik, nærmest var på hjemmebane, bestod af Freja, Mikkel og Ida. De tre fortalte, at de ikke havde lagt nogen strategi frem mod hverken semifinale eller finale, men at de havde set demostrationsvideoen på hjemmesiden, og så havde de ellers bare kastet sig ud i det.

-Det har været rigtig sjovt at være med. Om vi vinder, ved jeg ikke, men vi håber, udtalte en spændt Mikkel før den afgørende finale.

Philip, Salli og Sarah fra Parkskolen spekulerede heller ikke i strategi, men gik bare på med krum hals, fortalte de.  

-Det er vildt fedt at være med til. Det gik godt i semifinalen, så vi tror på, at vi vinder, lød det umiddelbart før finalen.

Suveræne vindere

I finalen skulle de tre hold dyste i opgaver hentet fra industriteknik-, data- og snedkeruddannelsen. Finaledeltagerne skulle blandt mange andre ting jonglere med netværkskabler, umbracoskruer, messingbøsinger, dyvler og plader. 

Da røgen havde lagt sig, kunne det konstateres, at Aulum Byskole kom ind på en tredjeplads, Snejbjerg Skole tog andenpladsen, mens  Parkskolen i overlegen stil havde vundet med den utrolige tid på 4 minutter og 55 sekunder.

Philip, Salli og Sarah kunne derfor glade og stolte tage SkoleSkills-pokalen 2014 med sig hjem. 

Vinderne viste stolt pokalen frem, mens de andre slukørede finalister ærgrede sig over, at døre og stik havde drillet dem undervejs. Dog fandt de overskud nok til også at kunne glæde sig over en oplevelsesrig dag.