SkoleSkills 2014 på Parkskolen

Tirsdag den 2. september nåede SkoleSkills 2014 til Parkskolen i Herning.

Fire hold fra Parkskolens ottende årgang dystede i fagtriatlon B, der består af tre forskellige opgaver hver med relation til erhvervsfagligeuddannelser på Herningsholm Erhvervsskole.

På fagtriatlon B drejer det sig om mureruddannelsen, mediegrafikeruddannelsen og dekoratørfaget under detailuddannelsen på HG. 

Holdene blev testet i praktiske færdigheder, finesse og grafisk kunnen. Røde og hvide fliser skulle skæres til, så de dannede et skinnende Dannebrog; et minuture udstillingsvindue skulle indrettes til en nydelig blomsterbutik; og endelig skulle de dystende hold lægge farve på et billede af en bil i Photoshop, så nuancer og teksttype stemte helt overens med originalen. 

Klassekammeraterne heppede med på sidelinjen, da deltagerne koncentreret og fokuseret gav sig i kast med opgaverne. For at sikre sig en sejr i SkoleSkills er det ikke nok bare at være hurtig, opgaverne skal også løses til dommernes tilfredshed, og det kræver sans for de små detaljer og fine finesser.

Kombinationen af individuel kunnen og teamwork var særligt godt afstemt hos vinderholdet, der bestod af Philip, Salli og Sarah. De klarede opgaverne i tiden 4 minutter og 9 sekunder.

Dermed sikrede de sig også en plads i finalen i SkoleSkills 2014, der bliver afholdt på Herningsholm Erhvervsskole fredag den 12. september.