SkoleSkills 2014 er skudt i gang

Eleverne på Hammerum Skole blev mandag den 18. august de første til at prøve kræfter med SkoleSkills 2014

Mandag den 18. august blev årets SkoleSkills for 8. klasserne i Herning og Ikast-Brande Kommuner skudt i gang med de første indledende konkurrencer på Hammerum Skole, hvor hele 17 hold stod klar til at dyste.

SkoleSkills er et udfordrende konkurrenceforløb, hvor det handler om at bruge hænderne, tænke hurtigt og arbejde sammen om at løse en række praktiske opgaver. Der er i år 20 deltagende skoler, som er en blanding af friskoler og folkeskoler fra både Herning og Ikast-Brande Kommuner, og i alt vil cirka 800 8. klasses elever prøve kræfter med SkoleSkills hen over de næste tre uger.

Første aktivitet i SkoleSkills er de indledende konkurrencer, som afholdes på de enkelte skoler. Her dyster skolens hold mod hinanden om at udføre tre erhvervsfaglige opgaver på tid. Den hurtigste gruppe vinder en plads i SkoleSkills-finalen, der i år finder sted i forbindelse med Herningsholm Skills på Herningsholm Erhvervsskole fredag den 12. september.

I den indledende konkurrence dyster holdene i ét af to fagtriatlons, som hver består af tre opgaver, der relaterer sig til erhvervsuddannelserne på Herningsholm Erhvervsskole. Fagtriatlon A byder på opgaver fra uddannelserne til tømrer, cykelmekaniker og tandklinikassistent, mens fagtriatlon B består af opgaver fra murer-, mediegrafiker- og handelsfaget.