SkoleSkills giver fokus på erhvervsuddannelser

- Erhvervsuddannelserne får et mere fysisk udtryk for de unge, ved at de får prøvet nogle ting af, siger afdelingsleder for Ungdommens Uddannelsesvejledning

Det er første gang, at Herningsholm Erhvervsskole arrangerer SkoleSkills for folkeskolerne i Ikast-Brande og Herning Kommune. På Nordre Skole i Ikast var de ikke i tvivl om, at sige ja til tilbuddet.

- Vi synes, at vores 9. klasse skal have de oplevelser, de kan få, og flere af dem går også erhvervsuddannelsesvejen, sagde klasselærer Aase Lorentzen, der syntes, det var en stor oplevelse at se sine elever dyste.

- Det er spændende at se, hvordan de samarbejder og er glade på hinandens vegne. Og de elever, der normalt ikke er så fagligt stærke, de har fået nogle succesoplevelser i dag, sagde Aase Lorentzen.

UU-vejleder Gitte Kolding Mortensen og afdelingsleder for UU-Ikast-Brande Peter Michael Kjærgaard var også til stede under konkurrencen.

- Erhvervsuddannelserne får et mere fysisk udtryk for de unge, ved at de får prøvet nogle ting af. Vejlederen, der er til stede her oplever eleverne i en anden situation end normalt. Det gør, at de kan få en anden snak med eleven efterfølgende ud fra de ting, som vejlederen observerer i forhold til samarbejde og arbejdet med det praktiske, sagde Peter Michael Kjærgaard.