Nr. Snede Skole blev lokal SkoleSkills mester

Nr. Snede Skole har sammen med Vestervangskolen i Herning kvalificeret sig til DM i SkoleSkills til januar i Aalborg

Seks folkeskoler fra Herning og Ikast-Brande Kommuner skulle torsdag kæmpe om to pladser ved DM i SkoleSkills, der finder sted i Aalborg i januar sideløbende med DM i Skills.

Det bedste hold fra hver skole var forinden blevet kåret ved SkoleSkills, som blev holdt på de enkelte skoler: Nr. Snede Skole, Nordre Skole i Ikast, Aulum Byskole, Haderup Skole, Brændgårdskolen i Herning og Vestervangskolen i Herning.

Inden de seks hold gik i gang, blev de varmet op af MikL og Pede B., der freestyle-rappede over emner, som eleverne fra 9. klasse bød ind med. Det blev til en sang om vvs, teltudlejning og Fedtmule, efterfulgt af en karikeret mulig fremtidig jobsamtale imellem én af tilskuerne og hans fremtidige chef, og en rap-battle mellem tømrerfaget og elektrikerfaget.

Konkurrencen blev holdt på Torvet i Herning. SkoleSkillsopgaven til finalen bestod af en håndværkertriathlon med elementer fra vvs-, tømrer- og elektrikerfagene, ligesom i de indledende runder. I finalen var opgaverne dog noget mere avancerede og tidskrævende, og fire af de seks hold nåede ikke at blive færdige på de 20 minutter, der var afsat til opgaven.

I den første duel kæmpede Aulum Byskole side om side med Nr. Snede Skole, der blev færdige i tiden 17.27 minutter.

Derefter gjaldt det Brændgård og Haderup Skole, der begge faldt for tidsgrænsen, og til sidst var det Nordre Skole i Ikast og Vestervangskolen i Herning, der kæmpede. En gruppe piger fra Nr. Snede Skole tog tid under den sidste duel, og der var højlydt jublen, da tiden overskred 17.27.

Vestervangskolen sluttede i tiden 19.28 minutter og sikrede sig dermed den anden finaleplads.

Janni Kristensen fra Nr. Snede Skole var med til at sikre sin skole sejren.

- Det var sjovt, og jeg fik et sus i maven. Men jeg tog det stille og roligt uden at lægge mærke til, at der stod mange og kiggede, og vi glæder os til at skulle til DM, siger Janni Kristensen.

Udover gavekort til Eplehuset kunne vinderne tage en stor vandrepokal med hjem til Nr. Snede.

Inden kåringen af vinderne underholdt MikL og Pede B. igen. Denne gang med en improviseret sang om Lena, der gerne vil have en murer, fordi alle de andre fyre giver hende nedture.

Fra SkoleSkills blev vinderne:

1. Nr. Snede Skole med tiden 17 minutter og 27 sekunder. Holdet bestod af: Janni Kristensen, Anders Hansen og Esben List

2. Vestervangskolen med tiden 19 minutter og 28 sekunder. Holdet bestod af: Christina Madsen, Mikkel Madsen og Mikkel Jespersen

De har dermed kvalificeret sig til DM i SkoleSkills til januar.