Spænding til det sidste

På Vestervangskolen blev vinderen fundet i sidste øjeblik, da de sidste to hold sluttede med kun et sekund til forskel

Optimismen og selvtilliden var stor, inden Christina Madsen, Mikkel Madsen og Mikkel Jespersen fra Vestervangskolen torsdag eftermiddag skulle prøve kræfter med SkoleSkills.

- Vi vinder da helt sikkert, sagde Christina Madsen med et glimt i øjet, inden hun og holdkammeraterne fra hold 7 skulle i ilden som et af de to sidste hold, der skulle slutte de indledende runder af SkoleSkills af.

Hun havde fået tildelt vvs-opgaven, mens to gange Mikkel havde fordelt de andre to imellem sig.

- Jeg skal tage el-opgaven, fordi jeg har prøvet det mange gange før. Man køber da ikke en forlængerledning, den laver man selv, sagde Mikkel Madsen.

- Og jeg har prøvet at bore derhjemme. Det handler om hurtigt at få tegnet diagonalerne, sagde Mikkel Jespersen.

De bedste heppere

Selvom holdet gik ”all in” for at vinde, var de det hold, der heppede højest på klassekammeraterne, når de dystede.

Hold 7 skulle dyste side om side med hold 8 fra parallelklassen, der bestod af Thulacciga Rajaratham, Nanna Korsgaard og Kristian Ikonmvosa.

6 minutter og 4 sekunder senere fik holdet sat strøm til boremaskinen og dermed færdiggjort deres håndværkertriatlon, og kun et sekund senere blev hold 8 færdig.

Det var de bedste tider på Vestervangskolen, og hold 7 med Christina og to gange Mikkel sikrede sig dermed en plads i finalen på Torvet i Herning på torsdag.

-Vi er helt klar, lød det igen selvsikkert fra hold 7.

For klasselærer Poul Overgaard var der ingen tvivl om, at Vestervangskolen skulle deltage i SkoleSkills.

- Det er en herlig mulighed for dem for at prøve noget andet. Der er et andet engagement i det, de laver, og når de arbejder på tid, så bliver samarbejdsevnerne udfordret på en lidt anden måde, sagde Poul Overgaard.