DM-formen blev testet

De to SkoleSkills-hold, der skal repræsentere Herningsholm Erhvervsskole ved Skills-Stafetten 2014, fik mandag den 13. januar testet formen ved et besøg på skolen forud for DM den 24. januar

Fredag den 24. januar går det løs for 216 folkeskoleelever fra hele landet, når de i hold på tre skal dyste i Skills-Stafetten, der finder sted sideløbende med DM for unge håndværkere i Gigantium i Aalborg.

To hold skal repræsentere Herningsholm Erhvervsskole - Janni Kristensen, Anders Hansen og Esben List fra Nr. Snede Skole og Christina Madsen, Mikkel Madsen og Mikkel Jespersen fra Vestervangskolen i Herning.

De to hold kvalificerede sig i september ved den lokale finale i SkoleSkills, hvor de slog hold fra fire andre skoler i Herning og Ikast-Brande Kommune. Mandag var de seks 9. klasseselever på VIP-besøg på Herningsholm Erhvervsskole forud for DM.

I den lokale Skills-stafet dystede holdene i en håndværkertriatlon bestående af elementer fra elektriker-, vvs- og tømrerfaget. Ved den landsdækkende udgave er opgaven ikke kendt på forhånd.

- Jeg tror, det bliver fedt. Vi har ikke øvet os endnu, for vi ved ikke, hvad vi skal øve på, siger Janni Kristensen fra Nr. Snede Skole.

Ved VIP-besøget fik de to hold en introduktion til de fag, de dystede i tilbage i september og fik desuden en rundvisning i snedkerafdelingen af de to maskinsnedkerelever, der skal repræsentere Herningsholm Erhvervsskole ved DM i Skills (DM for unge håndværkere). Derudover fik de testet formen ved at slå søm i – en disciplin, der var på programmet ved Skills-stafetten sidste år.

- Vi glæder os, til at vi skal til Aalborg, men jeg tror ikke, vi vinder. Der er mange hold med, siger Christina Madsen fra Vestervangskolen.

- Men vi forventer at lære noget og få noget med hjem, som vi kan bruge til noget, supplerer klassekammeraten Mikkel Jespersen.

De to hold får support med til Aalborg, da deres klasser følger med. Konkurrencerne begynder med indledende runder fredag formiddag, hvor vinderne går videre til semifinalen.  Skills-stafetten bliver afgjort ved en finale fredag eftermiddag.