SkoleSkills skudt i gang

Fredag den 23. august lød startskuddet til første omgang SkoleSkills, der løb af stablen på Nordre Skole i Ikast

Målrettethed, dyb koncentration og en smule nervøsitet. Det bød 9. klasseseleverne fra Nordre Skole i Ikast ind med, da de som den første skole deltog i SkoleSkills 2013. 

Nordre Skole stillede med otte hold med hver tre elever – blandet drenge og piger, der skulle dyste på tid i en håndværkertriatlon med elementer fra VVS-, elektriker- og tømrerfaget.

- Jeg har prøvet det før, for jeg har selv sat lys op i værkstedet derhjemme, sagde Jens Henriksen, der klarede el-opgaven for sit hold i fin stil.

- Det har været sjovt og udfordrende og ligner ikke det, vi normalt laver i skolen, sagde han, da pulsen igen var kommet ned.

Piger kan også
Louise Falberg Pedersen fik produceret den flotteste hammer på meget kort tid.

- Jeg synes, det har været sjovt at stå med sådan et bor og bore igennem og at vise, at piger også kan, sagde hun.

Den hurtige og flotte hammer rakte imidlertid ikke til en førsteplads, da det var holdets samlede tid om de tre opgaver, der gjaldt.

Hold 8 bestående af Rikke Vinther Ohrt, Tobias Kloster Nørgaard og Farrukh Khalmanova vandt med tiden 6 minutter og 42 sekunder.

- Jeg glæder mig. Det bliver rigtigt sjovt at være med i finalen, sagde Rikke Vinther Orht.

I alt er seks skoler i Ikast-Brande og Herning Kommune tilmeldt, og de næste indledende runder finder sted fra den 26.-29. august.

Finale på Torvet i Herning
Et vinderhold fra hver skole går videre til den lokale finale, der finder sted torsdag den 5. september kl. 10.15-11.45 på Torvet i Herning. Vinderne herfra går videre til den nationale konkurrence, der finder sted ved DM i Skills i Aalborg den 24. januar 2014.

Opgaverne
Håndværkertriatlon i de indledende runder består af:
VVS: muffer, der skal sættes på en vandfordeler
Tømrer: et træstykke, der skal bores hul igennem og sættes sammen med en rundstok, så det bliver til en hammer
Elektriker: en forlængerledning, der skal samles.