Herningsholm har indtaget Torvet

20 dygtige unge håndværkere dyster onsdag og torsdag om at blive områdets bedste til deres fag

Murere, tømrere, snedkere, vvs’ere, elektrikere og smede har kastet sig over deres opgaver i de lokale mesterskaber, der finder sted onsdag og torsdag. Vinderne inden for hvert fag er sikret plads i de regionale mesterskaber, og vinder de her, gælder det DM i Skills i Aalborg til januar.

De 20 deltagere arbejder koncentreret om opgaverne og ser næsten ikke de tilskuere, der stopper op og kigger.

Konkurrencerne trak

Møbelsnedker Mathias Juul Overvad er en af de dygtige håndværkere, der er blevet udpeget til at deltage i de lokale mesterskaber.

- En af grundene til, at jeg valgte denne uddannelse, er, at der er de her konkurrencer. Jeg har en bekendt, som har deltaget ved DM, og det er da drømmen at komme dertil. Men Jonas, jeg er oppe imod, er også god, og der er også regionale mesterskaber, inden man kommer så langt, siger Mathias Juul Overvad.

Med for anden gang

Hos murerne er Nicolaj Maibom med til de lokale mesterskaber for anden gang. Han deltog også sidste år, hvor det blev til en andenplads.

- Opgaven er udfordrende, men den er ikke svær. Jeg kan godt mærke, at jeg har fået noget mere erfaring siden sidste år, siger Nicolaj Maibom, der er i gang med tredje år af EUX-mureruddannelsen.

VVS’er Anders Matzen, der har et år tilbage af sin uddannelse, har også vinderdrømme.

- Jeg håber da, at jeg vinder, og opgaven er fin nok, siger han.

De lokale mesterskaber slutter torsdag kl. 12, med præmieoverrækkelse kl. 13.30.