Rundrejse i erhvervsfagenes verden

Næsten 1700 8. klasseelever indtog torsdag den 10. september Herningsholm Erhvervsskole, da der blev afholdt Skills – erhvervsuddannelsernes dag

Torsdag den 10. september lagde Herningsholm Erhvervsskole grund til årets Skills – erhvervsskolernes dag, hvor målet var at give 8. klasseeleverne i Herning og Ikast-Brande Kommuner indblik i, hvilke erhvervsuddannelser der tilbydes her i området.

Eleverne og deres lærere havde mulighed for at komme på en rejse rundt i erhvervsfagenes verden og få et indblik i, hvad de forskellige erhvervsuddannelser byder på. På egen hånd eller under kyndig vejledning fra de oplagte guider kom de mange elever sikkert rundt til meget forskelligartede byer som MC-købing, Sosuhavn, Mediegrafiksund, Handelskøbing, Datalund og AgroDyrkeby.

Rig på oplevelser og udfordringer

I byerne prøvede de kræfter med mange forskelligartede discipliner, der relaterede til de mange repræsenterede erhvervsuddannelser. De kunne f.eks. klappe kalve i AgroDyrkeby, lægge mursten i muren i Murerlund, stikke kanyler i appelsiner i Sosuhavn og dyste i sømslåning i Tømrerstrup.

Stemningen var hele dagen høj blandt de unge. Der blev gået til den rundt i konkurrencerne i de forskellige afdelinger, og eleverne fik også noget fagligt med hjem fra dagen.

- Det var sjovt at være rundt til de forskellige uddannelser. Og så var det godt at høre noget om selve skolen, siger Magnus Mølgård Jakobsen fra Aulum-Hodsager Byskole. 

Om Skills - erhvervsuddannelsernes dag

Som noget nyt var Herningsholm Erhvervsskole i år gået sammen med Agroskolen Hammerum og Social- og Sundhedsskolen i Herning for at give et bredt indblik i de erhvervsuddannelser, som tilbydes i Herning og Ikast-Brande Kommuner. Som en del af dagen blev der afholdt semifinaler i SkoleSkills, og det var desuden muligt at opleve udvalgte erhvervsskoleelever dyste i de lokale mesterskaber i Skills.