SkoleSkills semifinalerne er i gang

Disen kan stadig anes svagt over vejene, da de første baslyde byder de morgenfriske 8. klasseelever velkommen til årets SkoleSkills semifinaler torsdag den 10. september

Igen i år er det to store telte midt på Herningsholm Erhvervsskoles arealer, der danner rammen om SkoleSkills semifinalerne, som afholdes som en del af Skills – erhvervsuddannelsernes dag. Området fyldes langsomt op med næsten 1700 elever fra 8. klasserne i Herning og Ikast-Brande Kommuner samt deres lærere og vejledere. Alle er de draget hertil i bus eller på cykel for at følge deres klassekammerater, som i dag skal dyste i discipliner, der relaterer sig til de tre uddannelser frisør, vvs energispecialist samt social og sundhedsassistent.

De første går på scenen

Da klokken slår 9 fylder larmen fra de glade unge mennesker og en masse klapvifter konkurrenceteltet ud, og konferencier Sebastian Dorset går på scenen for at skyde semifinalerne i SkoleSkills 2015 i gang. Inden da har eleverne fået en kort intro til de tre opgaver, som består i at lave en fletning, samle et fordelerrør og skifte sengetøj.

Det er med opmuntrende tilråb fra klassekammeraterne, at eleverne fra Bording Skole, Hyldgårdskolen, Vildbjerg Skole og Aulum Byskole indtager scenen for som de første at kæmpe om at komme i finalen. De tre hold, som får de samlede bedste tider i semifinalerne, går videre til finalen, der afholdes kl. 12.15.

Rejsen rundt i erhvervsuddannelsernes verden

Mens semifinalerne og finalen kører i konkurrenceteltet, kan alle de besøgende blive klogere på de forskellige erhvervsuddannelser. Alle værksteder på Herningsholm Erhvervsskole er åbne, og i dagens anledning er der udvidet med levende dyr og sengepladser, da Agroskolen Hammerum og Social- og Sundhedsskolen som noget helt nyt i år er med til at arrangere Skills – erhvervsuddanelsernes dag.