Detail-team til DM på wildcard

Kira Krogager, Simone Jønsson, Natasja Nielsen og Simone Bendt-Hansen har rasende travlt med at forberede sig til DM i Skills, efter de i sidste øjeblik fik tildelt en plads i konkurrencen

I et grupperum i Handelshuset sidder fire detailelever begravet i post its, computere, konkurrencekrav og markedsføringsplaner for at blive klar til at dyste mod landets dygtigste elever inden for detail.

- I kvalifikationen var vi kun ét point fra at gå videre, og da et af de andre hold sprang fra, fik vi tilbuddet om at komme med i stedet. Vi fik først beskeden den 21. december, hvilket er to måneder senere end de andre hold. Så vi har lidt travlt, forklarer Simone Jønsson.

De unge DM-deltagere valgte at tage udfordringen op og knokler frem mod startskuddet torsdag den 18. januar.

- Der er mange ting, vi skal have styr på og lavet, før vi er klar. For eksempel får vi hjælp med at lave skilte af mediegrafik, og tømrerafdelingen hjælper os med at lave inventar, siger Natasja Nielsen.

Fra eventplanlægning til mystery shopper

I modsætning til mange af de øvrige fag arbejder eleverne inden for detail i grupper af fire. Sammen skal de løse otte opgaver, der blandt andet omfatter at lave en stand, planlægge et event, lave en markedsføringsplan og vise deres evner inden for kundehåndtering gennem rollespil. 

Netop det med gruppearbejdet har været vigtigt for de fire lokale DM-deltagere.

- For mig var sammenholdet en stor del af grunden til at stille op til Skills. Vi er meget forskellige og har forskellige synspunkter, og det ser jeg som en stor fordel, siger Kira Krogager.

Hendes gruppekammerater giver hende ret og fremhæver samtidig det faglige udbytte ved at være med i talentkonkurrencen.

- Det er en rigtig god øvelse i forhold til det med at tiltrække mennesker og være imødekommende. Det bliver mega fedt at komme ud og se, hvordan det hele er, siger Simone Bendt-Hansen.

- Det er bare fedt at få den oplevelse med. Vi har virkelig udviklet os undervejs og fået en masse viden, som vi kan tage med videre ud på lærepladsen, supplerer Simone Jønsson.

Helst ikke bundskraber

Selvom de fire DM-deltagere er den sidste gruppe til at kvalificere sig til danmarksmesterskabet, håber de, at det ikke afspejler sig i resultatet.

- Vi vil ikke være sidst. Der er 10 hold med, og jeg håber, at vi kan ende i top 6. Det er godt at sætte sig et mål, og hvis vi giver den en skalle, så kan vi godt opnå det, siger Kira Krogager, mens resten af gruppen nikker.

Lørdag eftermiddag bliver det afsløret, hvordan de fire detaildeltagere klarer sig igennem konkurrencerne, når statsminister Lars Løkke Rasmussen runder DM i Skills af ved præmieoverrækkelsen.


Om DM-deltagerne inden for detail:

Kira Krogager på 18 år. Bor i Herning og har læreplads ved Bilka Nonfood. Fremtidsplaner: indretningsarkitekt

Simone Jønsson på 20 år. Bor i Videbæk. Fremtidsplaner: friluftsinstruktør samt et job inden for detail

Natasja Nielsen på 18 år. Bor i Gjellerup. Fremtidsplaner: blomsterdekoratør

Simone Bendt-Hansen på 17 år. Bor i Herning og har læreplads ved Føtex Ikast. Fremtidsplaner: arbejde inden for branchen, gerne i Dansk Supermarked.


DM i Skills løber af stablen den 18. – 20. januar 2018 i MCH i Herning. Her dyster 300 af landets dygtigste, unge håndværkere om at blive den bedste inden for deres fag.

Herningsholm Erhvervsskole er repræsenteret med 14 elever inden for fagene bygningssnedker, detail, frisør, industritekniker, maskinsnedker, mediegrafiker, murer og tømrer.

Til DM i Skills er der gratis adgang for alle.